Ontmoetingen.

Februari 2008 in Schoorl. Vrijdag 8 tot en met maandag 11 februari om precies te zijn. Overigens kan het ook Groet zijn geweest. De grens is mij nog altijd niet duidelijk. Loopmaatje Martijn is intussen ook een fervent hardloper en toe aan zijn 1e marathon, gepland in april in Rotterdam. Arjan en ik lopen al een aantal jaren 30 km in Schoorl als voorbereiding op de Rotterdam Marathon.

Waarom niet een weekendje als 3 “topsporters” naar Schoorl? Vrijdag de intrek. Zaterdag lekker loslopen in de prachtige omgeving, op zondagochtend de wedstrijd en daarna genieten van het NK 10 km op de weg. Zondagavond verjaardag vieren van Marco en maandagochtend weer naar Gouda. Strak plan! Doen we!

Volgens mij was het Martijn die een fantastisch huisje boekte bij Eureka (in Groet dus!), waar wij op vrijdag vroeg in de middag werden ontvangen door Trijnie. Ze informeert naar de reden van ons verblijf waarop wij antwoorden als “toplopers” in alle rust en serieus naar de wedstrijd van zondag toe te gaan werken. Dat vindt zij wel grappig aangezien in het huisje naast ons op dat moment een andere Nederlandse toploper verblijft. Een bekende in Groet (Schoorl) waar hij al een paar keer een wedstrijdonderdeel won. Aangekomen bij ons huisje kijken we nieuwsgierig bij de buren door het raam. Daar zit hij. Zomaar op de bank. In het huisje naast ons! Jeroen van Damme! Voormalig Nederlands kampioen op de 10.000 meter (2003) en de Halve Marathon (2002). Niet echt een ontmoeting. We hebben denk ik wel even gezwaaid! Toplopers onder elkaar, hè!

Zaterdagochtend 14 april 2007. Op de Marathon Expo van de Rotterdam Marathon ontmoeten wij drieën enkele Nike medewerkers op de Nike-stand. Uitgebreid gesproken met de uiterst vriendelijke en super enthousiaste Rachel Wouters, destijds Brand Manager Running Nike Netherlands. We werden bedolven onder de Nike give-aways en wonnen en passant ook nog een IPod Nano, een paar Nike Vomero’s en een setje Nike+. Het systeem om de Nike schoentjes te laten praten met de IPod.                                         Zaterdagochtend, 9 februari 2008, loslopen in de bossen en duinen van Schoorl (of Groet!?). Vanuit een schelpenpad links voor ons rent een niet onaantrekkelijke dame snel van ons weg. Zaterdagochtend, 9 februari 2008, 2 uurtjes later, vakantiehuisje, terug van onze training. Het huisje tegenover ons is inmiddels ook bezet. We herkennen Rachel! We maken een praatje. Ze heeft eerder die ochtend nog getraind. Lekker gelopen op de zachte schelpenpaden. Ze is hier beroepshalve. Er lopen zondag een aantal door Nike gesponsorde atleten tijdens de NK 10 km.

Zaterdagmiddag, 9 februari 2008. Even uitwaaien op het strand. Hup, met de auto de Heereweg uit, parkeren aan het einde, en we lopen zo de massieve dijk op bij strandpaviljoen Minkema. Nog voor wij vanaf de dijk het strand op lopen zien we hen rennen aan de voet van deze dijk. Mooie Adidas loopkleding aan, Polar sporthorloges met footpod. Prachtig! Ze zijn opgewonden, lacherig, misschien zelfs zenuwachtig. De fotograaf druk in de weer. Het Runner’s World Rotterdam Marathon Dreamteam. Rob Veer, de trainer/coach van dit team, bekijkt dit alles van een afstandje. Natuurlijk spreken we Rob aan. Je ontmoet niet dagelijks zo’n bekend trainer. We wisselen wat trainingskennis uit, waarbij wij vooral luisteren. Praten wat over gemeenschappelijke kennissen en het Dreamteam. De fotograaf is niet helemaal (of helemaal niet) tevreden over de snelheid waarmee de foto’s voor de volgende editie van de Runner’s World tot stand komen. Vele malen moet de beoogde foto over, maar het blijft een beetje onnatuurlijk. Gekunsteld. Natuurlijk helpen wij Rob en zijn fotograaf graag uit de brand. We schreeuwen de instructies tegen de wind in naar de teamleden. Say Cheese, let op je houding! De fotograaf is direct tevreden met het resultaat. En het resultaat mag er zijn. Op de uiteindelijke foto in Runner’s World lachen de technisch sterk lopende teamleden naar drie, op de foto overigens niet zichtbare, lopers uit Gouda. Bedankt, graag gedaan!

Zaterdagavond, 9 februari 2008. Morgen is de grote dag. Dertig kilometer duinen en bos, schelpenpaden en veel vals plat of zelfs echte klimmetjes. Dus pasta eten. Prima Italiaans restaurantje “La Grotta” in hartje Schoorl. Wel druk binnen. Meer lopers die koolhydraten stapelen? Restaurant afgeladen, nog slechts 2 tafeltjes vrij. Naast elkaar. Wij kiezen er één. Pasta bestellen. Alcohol is uit den boze, dus doe maar een karafje water. Dan komt aan het enige nog vrije tafeltje, direct naast ons, op nog geen halve meter afstand, Lornah Kiplagat zitten, samen met man en manager/trainer Pieter Langenhorst en zoon. Op zich niet raar. Zij moet ook eten en ze woont tenslotte in Groet. Toch worden we er stil van. Lornah bestelt rode wijn. Ooo!?!. Nou dan bestellen wij dat ook. Kan dus kennelijk geen kwaad. Lopen we goed op morgen, want Lornah drinkt ook rode wijn. Lornah zou helemaal niet lopen die zondag…..maar dat wisten wij toen nog niet…….!

Zondagochtend 10 februari 2008. Super loopweer! We lopen alle drie een fantastische 30 kilometer. We worden ter hoogte van de Berenkuil veelvuldig gespot en dus gefotografeerd door Piet Paparazzi (leg ik nog wel eens uit…). Daarna omkleden in het huisje en als toeschouwer naar het NK 10 km op de weg. We zien Rachel bij de finish de Nike toppers opvangen. ’s Avond ongetwijfeld beelden op Studio Sport, de camera’s draaien. Zondagavond een etentje. Ik trakteer, krijg cadeautjes van mijn maatjes. Mijn ogen vallen bijna dicht. Moe en voldaan. Nog even naar de kroeg, maar we zijn te moe….het is mooi geweest………….

Schoorl 2008 (A)Schoorl 2008 (M2)Schoorl 2008 (M)Schoorl 2008 (MM2)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s