Feest der dwazen.

Soms heb ik een tijdje genoeg van mensen. Genoeg van de mensheid. Genoeg van verborgen agenda’s, het gegraai van zogenaamde topbestuurders en incompetente managers, het leed dat mensen de dieren aandoen. Onze verwoestende handelingen aan de natuur, aan onze aarde. Genoeg van schijnheilige diplomatie en politiek. Ik schaam mij dan om mens te zijn en direct of indirect mee te doen aan deze onzin. Aan het toneelstuk dat we voor elkaar opvoeren. Het liefst zou ik dan in rook willen opgaan, er gewoon even niet meer aan deelnemen. Onzichtbaar willen zijn. Kan natuurlijk niet, maar een paar uur hardlopen door de polders, het liefst op een tijdstip waarbij de kans op het ontmoeten van dwazen het kleinst is, helpt enorm. Mij in ieder geval wel!

Midden jaren 90 was er een leuk rockbandje, De Vijf, uit Gouda. Laat ik daar nu ook onderdeel van hebben uitgemaakt. Toen ik laatst in het schemerdonker een duurloopje deed en mij op die manier even kon onttrekken aan de waanzin van de dag, dacht ik weer terug aan die mooie tijd van het spelen in dat bandje. Ik was toen een stuk jonger en had nog geen last van ergernis of schaamte. Of in ieder geval veel minder. Of onbewust misschien toch al een beetje, want ik dacht aan onderstaande tekst die ik in die tijd voor de band schreef. We hebben het zelfs opgenomen en het nummer staat op onze 2e cd “Nog een keer”.

Feest der dwazen

Op het feest der dwazen
Is de melodie verstoord
Door het klinken van de glazen
Heeft niemand het gehoord

Op gezondheid wordt geklonken
Maar iedereen is ziek
En toch wordt er gedronken
Op lichaam en muziek

Maar al komen tongen los
Spreken leidt tot zwijgen
En de woorden vol van trots
Zullen nooit aandacht krijgen

Op het feest der dwazen
Het dwaze feest
Op het feest der dwazen
Ik ben er ook geweest
Op het feest der dwazen
Ben jij er ook geweest?

Ik ontdekte dat een deel van de website van de band nog ergens op de server van één of andere provider staat, en deels nog werkt. www.de5.nl

Programmeerwerk en contentbeheer waren destijds in handen van Dave Vergunst, de bassist van de band.

Als roadie mee met De Vijf

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Feest der dwazen.

 1. ANDY zegt:

  weet je wat extra leuk is aan dit krantenartikel. Het is geschreven door Luc van den Oever, die in oktober zelf de Krimpenerwaard NatuurMarathon liep, waar jij notabene samen met Piet Paparazzi ook was als toeschouwer van onder meer Pascal en Maurits. Ken je Luc persoonlijk nog of niet, vraag ik me vooral af. Want 14 jaar na dat interview bevonden jullie je tegelijk op de heilige grond rondom Ouderkerk waar je je eerste successen in de sport vierde, maar dan in een bad dat niet meer bestaat …

  • Hoi Andy,

   Ik moet eerlijk bekennen dat zijn naam mij altijd is bijgebleven (waarschijnlijk door dat mooie artikel, mijn favoriete stuk uit die tijd), maar dat ik Luc niet meer zal herkennen op straat.

   Ik moet je corrigeren over de lokatie van mijn eerste zwem en waterpolo successen. Al heb ik flink wat jaartjes in Ouderkerk rondgehangen, ik ben begonnen, en vierde ik mijn grootste successen, zwemmend voor De Baanders, de zwemclub uit Gouderak. Mijn trainer was Wim Hoep, zelf ook een groot zwemtalent, met name op de vlinderslag. In Gouderak was alleen een buitenbad, dus werd er een groot gedeelte van het jaar in Moordrecht gezwommen en getraind.

   Vorige week vrijdag heb ik overigens nog de nodige herinneringen opgehaald aan de Ouderkerk periode, liggend op de massage-tafel van Hans Rietveld. Ook jijzelf en Maurits kwamen nog ter sprake.

   Groet,
   Marco

 2. Piet Paparazzi zegt:

  Al was ik geen fan, heb toch ook nog even op die site gekeken. Puur uit nieuwsgierigheid natuurlijk. ;-))

  • Toen was je misschien geen fan, maar had je in die jaren al een digitale fotocamera gehad van de zanger van die band dan was je ongetwijfeld onze eigen huisfotograaf geweest. Kortom: Het maakt jou niet uit, als je maar plaatjes kan schieten….. 🙂

   Groet,
   Marco

 3. Petra zegt:

  Jeetje dat weet ik ook nog wel, heb jullie nog zien optreden in `t Pand in Haastrecht.
  Ik moet ook nog wel eens denken aan de tijd voordat je een fameuze rockster werd ;-).
  Herinner je die avond nog dat jij en Ivo na `t stappen in de IJssel doken? Ik zie `t nog voor me alsof het gisteren was :-).
  De goede oude tijd, wat waren we toen nog broekkies hè?

  • Ja dat weet ik nog, al probeer ik dat te verdringen. Er was een periode dat we na het stappen steevast het water in doken. Waarom? Geen idee! Maar goed, we deden er niemand kwaad mee, alleen Inge stond ons regelmatig midden in de nacht af te drogen en had de volgende dag weer uren werk om de modder en bagger uit onze kleren te wassen. We zijn eens door een uitsmijter van een groot tuinfeest verwijderd omdat we via een boomtak over zo’n vies boeren slootje probeerden te slingeren. Bij Ivo brak die tak af. Wat een blubber, wat een stank maar bovenal iedereen lachen natuurlijk, behalve de uitsmijter!

   Groet,
   Marco

 4. Tinus Tussengas zegt:

  “Nog een keer” haha, daar sta ik ook nog op.. (Althans… geklap en geschreeuw afkomstig o.a. van mij). Grappig dat http://www.de5.nl ook nog in de lucht is.. Mooi staaltje “website programmeren: oude stijl”. Ach tsja… De hoop verdwijnt.

  • Ja Tinus, jij en Ilse zijn inderdaad ook vereeuwigd op schijf. En los daarvan waren jullie ook de fans van het eerste uur, en vaak ook nog echte roadies wanneer wij moe en dronken de rocksterren gingen uithangen aan de bar! Jullie sjouwen, wij de vrouwen….
   Waarschijnlijk nooit hardop uitgesproken, maar nog bedankt daarvoor. Jullie zijn o.a. de reden dat ik met veel plezier kan terugkijken op die mooie periode met De Vijf.

   Groet,
   Marco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s