Over Marco

Marco van der Haar (12 februari 1969) heeft 1 grote passie: hardlopen! Hij is geen topper, niet eens een subtopper, maar laat in de meeste wedstrijden twee derde van de concurrentie achter zich. Hij noemt zichzelf een prestatiegerichte recreant. Ooit signeerde Dolf Jansen (hardloper & cabaretier) na een optreden zijn boek “Altijd Verder” met de tekst: “So What! Run!!” Sindsdien een belangrijk motto voor Marco.

Gouda, november 2010.

Advertenties

3 reacties op Over Marco

 1. Goedemorgen Marco,

  Ben net terug van een kort trainingsloopje van 9 km en kijk tevreden terug op de Mini Tijltocht van het Belgische Turnhout over 40 km. Ik heb gekozen voor de wandeltocht omdat ik te snel adem tekort kom als ik een duurloopje doe. Mijn huidige trainingstempo van rond de 12 km/u voelt dan aan als een wedstrijd en moet dan op karakter mijn planning afmaken. En zo heeft het geen zin om op het moment een wedstrijd te lopen. Moet schijnbaar nog even geduld hebben.
  En wat die insekten betreft, het blijft een plaag voor ons lopers en moet soms een steekvliegenbeet of een wespensteek ongevraagd accepteren. Voor de veiligheid draag ik daarom een aansluitende bril tegen dat ongewenste gevleugelte. Groetjes en nog bedankt voor de reactie in mijn ‘gastenboek’!

  Mathieu

 2. Wilma Dierx zegt:

  Dag Marco,
  wat een mooie site is dit. Ik herken je gelijk op de foto. Dat was even een gezellig moment tijdens de loop van afgelopen zondag. Heb je na afloop niet meer gezien, want ik bleef nog wat hangen bij de finish waar ik een ander loopmaatje van me trof. En over kanjers gesproken, jij traint vast veel meer tempo dan ik. Want de manier waarop ik lange afstanden loop, wordt er veel gewandeld tussendoor en vooral ook in een langzaam tempo gelopen. Daarom was het voor mij best wel aanpoten zondag om zonder te stoppen die 42 km af te leggen.
  Tot ziens op Texel.

  • Hoi Wilma,

   Bedankt voor je complimenten.
   Ik blijf het, ondanks jou eigen bagatelliseren, erg knap vinden dat je op zaterdag 60 km aflegt om vervolgens de volgende dag nog een volle marathon, 42.2km uit te rennen. Ongeacht snelheden.
   Ja, natuurlijk doe ik meer tempo werk, maar nooit hoge tempo’s en hele lange duurlopen. Ik train op snelheid tot 42.2km, jij loopt heeeeeeeele lange stukken (100km, 24 uur) op iets lager tempo. Dus nogmaals: respect van mij voor jou!

   Groet,
   Marco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s