Prikbord

Loopgroep Gouda zal op zaterdag 6 april 2013 in samenwerking met wielervereniging GR&TC Excelsior en leden van AV Gouda de #Goudse Houtloop organiseren. Atleten kunnen ervoor kiezen om 1, 2 of 3 ronden te lopen door het mooie natuurgebied De Goudse Hout, hetgeen neerkomt op 5, 10 of 15 kilometer.

Voor de kinderen zijn er Kids Runs over 600 en 1200 meter op de verkeersvrije wielerbaan. Start en finish zijn op de wielerbaan van Excelsior. De Kids Runs starten om 9.30 uur, de langere afstanden worden tussen 10 uur en 10.15 uur weggeschoten. Definitieve tijden volgen op deze site en www.dutchrunners.nl. De Kids Runs zijn gratis omdat we sporten voor kinderen willen stimuleren. De deelnamekosten voor langere afstanden liggen tussen 3,50 en 5 euro. Na de #Goudse Houtloop kan er omgekleed en gedouched worden in de kleedkamers van de wielervereniging en voor en na de loop is de kantine open.

Voorinschrijven kan tot en met 31 maart door uw volledige naam, woonplaats en geslacht te mailen naar info@loopgroepgouda.nl. Vergeet niet aan te geven aan welke afstand u mee wilt doen.

Na-inschrijving is op de wedstrijddag mogelijk in de kantine van GR&TC Excelsior tot een kwartier voor de start. Neem s.v.p. contant geld mee om het inschrijfgeld te voldoen. Biljetten groter dan 20 euro worden niet geaccepteerd.

Kijk voor de uitslagen van 2012 in: Uitslag #Goudse Houtloop 2012

———————————————————————————————————

GOUDA-Op zaterdagochtend 31 maart 2012 kunnen hardloopliefhebbers deelnemen aan de Goudse Houtloop. Deze loop, georganiseerd door Loopgroep Gouda, voert door het prachtige natuurgebied De Goudse Hout.

De Goudse Houtloop start om 10.00 uur op de wielerbaan van GR&TC Excelsior, gelegen aan het Kale Jonkerpad 3 in Gouda. Deelnemers kunnen kiezen voor een loop van 5, 10 of 15 kilometer. Ook is er een Kidsrun over circa 800 meter voor kinderen tot 12 jaar, die om rond 11 uur start.

De GR&TC Excelsior stelt haar kantine, kleedruimten en baan ter beschikking aan de hardlopers. Het parcours gaat over fiets- en wandelpaden in natuurgebied de Goudse Hout en is volledig autovrij. Meer informatie en voorinschrijven kan via de website van Loopgroep Gouda op www.loopgroepgouda.nl. De kosten voor deelname bedragen 4,50 euro (5 kilometer), 5,00 euro (10 kilometer) en 5,50 euro (15 kilometer) en het maximale aantal deelnemers is 200. De Kidsrun is gratis.

Niet hardlopen, maar wel meehelpen? Meld je dan aan door naar info@loopgroepgouda.nl te mailen.

——————————————————————————————————–

Hardloopwedstrijd in Goudse Hout

GOUDA -Op zaterdagochtend 22 januari 2011 kunnen hardloopliefhebbers deelnemen aan de tweede editie van de Fastfootloop in de Goudse Hout. Het is de bedoeling dat de lopers zoveel mogelijk geld inzamelen voor Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. De lopers kunnen  5 of  10 kilometer rennen.

De Fastfootloop start om 9.30 uur op de wielerbaan van GRTC Excelsior, gelegen in de Goudse Hout aan  de Goudse Houtsingel. De wielervereniging van Excelsior stelt vanwege het goede doel kantine, kleedruimtes  en baan belangeloos ter beschikking van de hardlopers. Het parcours voert over  fiets- en wandelpaden in  natuurgebied de Goudse Hout en is volledig autovrij.

Meer informatie en opgave voor deelname gaat via de website van Fastfoot op www.fastfoot.nl.  Na aanmelding ontvangen de deelnemers sponsorformulieren en het verzoek zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Tegenkracht. De minimale bijdrage is 12,50 euro en het maximaal aantal deelnemers is 200. De gehele opbrengst is voor de stichting Tegenkracht.  Niet hardlopen maar wel meehelpen?  Meld je dan aan via www.fastfoot.nl.

 

Tegenkracht en Fastfoot

Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport stimuleert mensen met kanker om een actieve levensstijl te volgen direct vanaf de gestelde diagnose. Iedere kankerpatiënt die zich bij Tegenkracht meldt voor de nodige sportfaciliteiten en begeleiding kiest zijn eigen sport en legt de lat op eigen niveau. Dat kan variëren van een sportprestatie op hoog niveau  tot een fietstocht of wandeling in het bos.  Sport speelt tot nu toe nauwelijks een rol in de totale behandeling van kanker. Toch is het voor kankerpatiënten goed én mogelijk om te sporten. Het geeft plezier en voldoening in moeilijke tijden en levert een belangrijke fysieke bijdrage aan de voorbereiding op en verwerking van operaties, chemokuren en bestraling.  Meer informatie op www.tegenkracht.nl.

Fastfoot is opgericht door Feikje Breimer. Zij geeft hardlooptraining, trainingsadvies en gebruikt hardlopen bij individuele coaching. Daarnaast schrijft zij over hardlopen.

Advertenties